Politicienii lui Viktor Orban duc Ungaria lângă Putin

În opinia președintelui Adunării Naționale, Uniunea Europeană și NATO nu fac pași spre pace, ci intensifică escaladarea războiului din Ucraina, transmite 24.hu citând agenția de presă maghiară MTI. László Kövér a mai declarat, vineri seară, în cadrul emisiunii „Napi aktuális” de la Hír TV, că o delegație parlamentară maghiară va vizita Finlanda și Suedia marțea și miercurea viitoare pentru a discuta despre aderarea celor două țări la NATO.

 

László Kövér a declarat că parlamentul ungar a fost criticat pentru că abia acum a pus pe ordinea de zi aderarea celor două țări nordice la NATO și pentru că abia acum a trimis o delegație: ”Ungaria este o țară suverană, parlamentul său își stabilește agenda”.

László Kövér a spus că Suedia și Finlanda nu pot fi membre ale Alianței Nord-Atlantice până când Turcia nu acceptă să adere. Este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple înainte de alegerile din Turcia, a spus el, adăugând că summitul NATO din vară ar putea fi cel în care cele două țări ar putea fi invitate să adere după ratificarea completă.

El a precizat că vizita delegațiilor a fost necesară din cauza îngrijorărilor și îndoielilor în rândul membrilor fracțiunilor partidului de guvernământ, care nu consideră că decizia în această privință este automată. În plus, în jurul Ungariei s-a dezvoltat o situație internațională care ar trebui clarificată și ar trebui să se precizeze că Ungaria este un membru suveran atât al NATO, cât și al UE: ”Ea a intrat în aceste organizații de bună voie și nu se consideră că și-a schimbat poziția în cadrul sistemului de alianțe în ultimele decenii”.

Citeste si...  Meta a închis conturile liderului suprem iranian, criminal, ayatollahul Ali Khamenei

”Politicieni care s-au comportat în ultimii ani față de Ungaria într-un mod care ar fi fost nepoliticos chiar și pentru dușmanii noștri cer acum sprijin”, a continuat președintele Parlamentului. ”Trebuie să spunem clar că noi cerem acest lucru, ei nu au dreptul să se amestece în politica maghiară”, a declarat László Kövér, adăugând că funcționarea normală a unui sistem federal necesită încredere, care a fost minată temeinic înainte de aderare.

În ceea ce privește problema sprijinului Finlandei și Suediei pentru aderarea Ungariei la NATO, el a spus că nu este vorba de bune maniere sau de sensibilitate, ci că aceste țări, pe lângă faptul că au aruncat cu insulte selective asupra Ungariei timp de ani de zile, cauzează daune concrete, cu nume, intereselor noastre naționale.

”Acestea fac presiuni asupra instituțiilor europene pentru a opri plata subvențiilor UE către maghiari”, a subliniat președintele Adunării Naționale.

Potrivit președintelui, o delegație din Ungaria se va întâlni marți și miercuri cu președinții suedez și finlandez, cu comisiile celor două țări și cu miniștrii de externe din cele două țări. Delegația va fi condusă de Csaba Hende (Fidesz), Zsolt Németh (Fidesz), președintele Comisiei pentru afaceri externe, și i se vor alătura Enikő Győri și Ernő Schaller-Baross, europarlamentar din partea partidului de guvernământ.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img