Poliţia confirmă că maşinile folosite la Cariera Jilţ Sud a CE Oltenia nu aveau poliţă RCA valabilă. Au fost aplicate amenzi

Poliţiştii gorjeni au constatat că într-adevăr la Cariera Jilţ Sud Mătăsari sunt folosite vehicule pentru transportul muncitorilor care nu au poliţă de asigurare obligatorie. Informaţia a fost semnalată mai întâi de presa locală.

Jurnaliştii au verificat cu ajutorul aplicaţiei aida.ro dacă au poliţă RCA valabilă maşinile cu care şefii Inspecţiei Muncii sunt transportaţi în Cariera Jilţ Sud, unde în urmă cu aproape două săptămâni s-a produs accidentul soldat cu trei morţi şi 10 răniţi.

CITEŞTE ŞI: Unirea Principatelor, sărbătorită cu o horă în cimitir. Unde s-a întâmplat (FOTO)

Rezultatul a arătat că acestea nu există, fapt confirmat ulterior de poliţişti. Oamenii legii au constat că maşinile au asigurare, însă aceasta este valabilă începând cu 20 ianuarie, constatarea presei venind cu o zi înainte.

Concluzia: în timpul anchetei privind accidentul mortal la Cariera Jilț Sud, unde au murit trei mineri, şefii Inspecției Muncii Gorj au fost transportați la locul accidentului folosind o mașină care nu avea asigurare RCA valabilă și care nu a mai avut asigurare de un an.

Operatorul de transport a fost amendat de IPJ Gorj.

„În urma verificărilor efectuate de polițiștii Serviciului Rutier a fost identificat operatorul de transport și sancționat cu amendă contravențională, în cuantum de 1000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 132/2017.

Facem precizarea că la data de 19.01.2023 operatorul de transport avea o poliță RCA încheiată, care intra în vigoare începând cu 20.01.2023.

În ceea ce privește plăcuțele cu numerele de înmatriculare, precizăm că nu au fost reținute de polițiști, întrucât la data aplicării sancțiunii acesta avea o poliță RCA valabilă”, transmite IPJ Gorj.

Citeste si...  A început reabilitarea turnului medieval de la Hotărani, monument istoric unicat construit în urmă cu peste 300 de ani

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img