PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, vrea să vină în România la începutul lui 2024 – FOTO

PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia în funcție de active, plănuiește să lanseze activitatea în România la începutul anului 2024, conform unui anunț publicat în The Wall Street Journal, în care banca afirmă că expansiunea în străinătate este „calea spre succes”.
„Privind în viitor, la începutul anului 2024, agenda noastră strategică include deschiderea celei de-a patra sucursale din străinătate, în Bucureşti, România. În prezent, deservim clienţii noştri din România pe o bază transfrontalieră (cross-border basis)“, menţionează banca poloneză într-un anunţ de publicitate apărut recent în The Wall Street Journal (WSJ).

Amintim că Bloomberg scria încă din 2021 că PKO Bank Polski plănuiește să lanseze o sucursala bancară corporativă în România, însă termenul inițial era a doua jumătate a anului 2022. Directorul pentru divizia de dezvoltare externă, Robert Zmiejko, spunea atunci pentru agenția de presă poloneză PAP că PKO Bank Polski a transmis o notificare către Banca Națională a României.
Conform Registrului Instituțiilor de Credit publicat de Banca Națională a României, PKO Bank Polski a înregistrat cererea de a intra pe piața din România la finalul lui 2021 și arăta că „sucursala intenţionează să înceapă activitatea la data de 1 octombrie 2023”.
PKO este o bancă de stat activă începând cu anul 1919. Compania a mai deschis astfel de sucursale în trecut și în Germania, Cehia și în Slovacia.
PKO Bank Polski este liderul pieţei bancare din Polonia în funcție de active, având la sfârşitul anului 2022 active de 431 miliarde de zloţi polonezi (circa 460 miliarde de lei). Spre comparație, activele întregului sistem bancar românesc se ridicau la 700 miliarde de lei la finalul anului trecut.

Citeste si...  Cota de piață a Tesla în California se prăbușește în ciuda reducerilor agresive de prețuri

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img