Pizza Hut va închide 13 din cele 43 de restaurante din România, în următoarele șase luni. Compania „va intra într-o etapă de intensificare a procesului de eficientizare a activității”

Sphera Franchize Group, operatorul în sistem de franciză al lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, anunță că va închide 13 din cele 43 de restaurante Pizza Hut pe care le operează în țara noastră, ca parte a unei etape „de intensificare a procesului de eficientizare a activității”. Anunțul vine într-o perioadă în care consumul din România începe să frâneze puternic.
Astfel, compania reorganiza în perioada următoarea rețeaua de restaurante, cu scopul „optimizării costurilor, creșterii agilității în condițiile unei concurențe tot mai ridicate și îmbunătățirii experienței clienților, care se vor reflecta în redresarea indicatorilor de profitabilitate”.
Conform companiei, acest proces include și închiderea a 13 restaurante Pizza Hut într-o perioadă de aproximativ 6 luni, în special unități care deservesc zone cu un grad mare de suprapunere, rezultat în urma consolidării sub un singur brand și alinierii operațiunilor Pizza Hut și Pizza Hut Delivery.
Compania a transmis pentru Economedia care sunt unitățile care vor fi închise: Pizza Hut Delivery Sun Plaza, Pizza Hut Delivery Vitan, Pizza Hut Delivery Cora Lujerului, Pizza Hut Delivery Baba Novac, Pizza Hut Delivery Cluj Cora, Pizza Hut Craiova Electroputere, Pizza Hut Delivery Târgu Mureș, Pizza Hut Delivery Drumul Taberei, Pizza Hut Delivery Mihalache, Pizza Hut Delivery 13 Septembrie, Pizza Hut Delivery Ploiești Omnia, Pizza Hut Delivery Tomis Constanța, Pizza Hut Timișoara Iulius.
Amintim că Sphera Group a raportat un profit net de 19,4 milioane lei, în primul semestru din acest an, comparativ cu pierderi de 8,7 milioane lei în primul semestru al anului trecut, în timp ce veniturile grupului s-au majorat cu 14,8% an/an până la 695,6 milioane lei. Oficialii companiei spuneau că această redresare se datorează performanţei puternice a KFC România şi KFC Moldova.
În această perioadă, Pizza Hut şi-a înjumătăţit pierderea operaţională a restaurantelor (la 1,7 milioane lei), ca urmare a unui proces complex de eficientizare a activităţii, despre care compania spunea că va continua şi în perioada următoare.
„Intenția Companiei este ca eficientizarea rețelei de restaurante să aibă un impact cât mai redus asupra angajaților, care vor fi relocați în cadrul rețelei Sphera Group, în timp ce clienții vor beneficia de aceleași produse și servicii în restaurante Pizza Hut aflate în proximitate”, arată anunțul companiei.
De asemenea, începând cu data de 01.09.2023, funcția de Director General al American Restaurant System SA, subsidiara Companiei ce operează în România brandurile Pizza Hut și Pizza Hut Delivery, este deținută de către Costică Misaca, pentru un mandat inițial de 2 (doi) ani, valabil până la data de 31.08.2025.
 

Citeste si...  BMW se aşteaptă la vânzări mai mari în China în acest an

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img