Peskov: Decretul privind mobilizarea parțială în Rusia este încă în vigoare

Decretul de mobilizare partiala pe care presedintele rus Vladimir Putin l-a semnat in 21 septembrie este inca in vigoare, a declarat luni purtatorul de cuvant Dmitri Peskov, scrie BBC.

Dmitri Peskov declară că pe langa recrutarea cetatenilor pentru serviciul militar, mobilizarea partiala include si alte activitati necesare pentru indeplinirea sarcinilor fortelor armate – acest lucru este legat de indeplinirea sarcinilor de catre personalul militar si asa mai departe. In aceasta parte, se continua sa se lucreze”.

Conscriptia propriu-zisa, potrivit lui Peskov, a fost efectuata „pana la atingerea numarului stabilit”.

„Inrolarea in cadrul mobilizarii partiale a fost efectuata pana la atingerea numarului stabilit, care era necesar pentru indeplinirea sarcinilor atribuite de catre fortele armate. Ministerul Apararii a raportat ca numarul stabilit a fost atins si, prin urmare, inrolarea cetatenilor in cadrul mobilizarii partiale a fost oprita, finalizata”, a adaugat Peskov. .

Este demn de remarcat faptul ca in decretul lui Putin privind mobilizarea, care a fost facut public, unul dintre puncte a fost ascuns. Astfel, in documentul de pe site-ul Kremlinului marcat „Pentru uz oficial”, punctul 7 a fost omis. O sursa de la Kremlin a declarat ca punctul clasificat permite recrutarea a pana la 1 milion de persoane in armata rusa.

Citeste si...  O navă de război americană, atacată în Marea Roşie. Ce spune Pentagonul

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img