Paza bună trece primejdia rea: Autobuzele electrice din Focșani sunt încălzite cu motorină, pentru a le spori autonomia

Cele șapte autobuze electrice achiziționate de Primăria Focșani se încălzesc cu… motorină. Aceste mașini, cumpărate din Turcia, aveau un sistem de încălzire electric, dar autoritățile au luat decizia de a instala și un sistem pe motorină, scrie Jurnal de Vrancea.

Motivul: autonomia scăzută a autobuzului pe baterii.

„Ele se pot încălzi și electric și pe motorină dar ca să avem o eficiență mai bună, adică o autonomie mai mare, vehiculele sunt încălzite cu un sistem pe motorină. Astfel mărim autonomia de la 100 la aproximativ 170 de kilometri pe zi”, a spus directorul Transport Public Focșani, Ion Diaconu, pentru sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un microbuz consumă astfel cam 5 litri de motorină pe zi, adică 150 de litri pe lună. Primăria din Focșani mai are în plan achiziția a încă nouă autobuze electrice.

R3media a relatat despre numeroasele mărturii ale proprietarilor de mașini electrice care vorbesc despre autonomia scăzută a autovehiculelor pe baterii.

Citeste si...  Prima reacție a MAE, după ce liderul prorus din Herson a ameninţat cu atacarea podului Galaţi

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img