Părinte ajuns cu copilul la spital, cu febră. Reacția neașteptată a medicului: ”Ai termometru?”

Un bărbat s-a prezentat la Spitalul de Copii Brașov cu fiul său, care prezenta simptome de febră, însă a susținut că medicul care i-a preluat cazul a pus în pericol viața copilului datorită comportamentului său lipsit de interes.

Medicul l-a luat pe copil și l-a examinat, i-a luat un pic de sânge din deget și i-a spus părinților să aștepte afară. După jumătate de oră, medicul a ieșit cu o rețetă și le-a spus că copilul nu are nimic, că e doar o infecție virală și să plece acasă, după ce au așteptat trei ore să fie preluați de medic, potrivit Adevărul.

Odată ce bărbatul a susţinut că fiul său are o temperatură ridicată, medicul a cedat, în cele din urmă, şi a efectuat o evaluare.

Tatăl copilului a relatat când a spus că micuțul lui are febră de 40 de grade, medicul a întrebat „Ce, mă? Ai termometru?”, înfuriat că i s-a spus că micuțul are febră, medicul a luat copilul înapoi, i-a luat temperatura – ceea ce ar fi trebuit să facă de la început, deoarece acesta era motivul pentru care au mers la spital – și a văzut că are febră de 40. I-a administrat un novocalmin și i-a întrebat dacă mai luase vreodată acest medicament, în cazul în care nu, i-a spus că nu este o problemă și îl poate trimite acasă.

Când bărbatul s-a îndreptat spre casă, el a observat că fiul său nu răspundea și avea gura închisă. El a remarcat cât de norocos a fost că se afla în apropierea Spitalului Județean, deoarece medicii de acolo au putut să-l salveze pe copil.

În schimb, reprezentantul Spitalului de Copii Brașov a transmis o informație diferită cu privire la eveniment.

Citeste si...  Nu se lasă! La 43 de ani, Venus Williams joacă la Wimbledon

Copilului i s-a măsurat temperatura. În prima fază nu avea, după care fetele au constatat, totuși, că este cu temperatură și i-au pus un supozitor, cu novocalmin. După ce i se pune copilului supozitorul, părinții trebuie să aștepte o jumătate de oră să se termometrizeze din nou. Între timp, fetele mi-au spus că părinții au luat copilul și au dispărut și, în clipa aia, probabil au ajuns acasă, copilul nu era bine, a făcut, se pare, o convulsie febrilă. Efectul medicamentului durează, durează câteva minute, o jumătate de oră, uneori chiar mai mult, timp în care probabil că a făcut o convulsie, părinții s-au speriat și au intrat cu el la Județean”, a explicat dr Marcel Albean, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Brașov.

La acest moment copilul este internat la Spitalul de Copii, împreună cu mama sa. Are o angină, care a evoluat bine și urmează să fie externat.

Cautimasina.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole

spot_img