Paradis unic în Europa, în Munții Apuseni. Își schimbă culoarea în funcție de anotimp

Un lac unic în Europa poate fi găsit în Munții Apuseni, la o „aruncătură de băț” de Cluj. Ce îl face atât de special?

Desprins parcă din povești, Lacul Vida este un paradis unic în Europa. Lacul se găsește în localitatea Dobrești, din județul Bihor, la aproximativ 130 de km de mers cu mașina de Cluj-Napoca. Ce-l face atât de special este deversorul în formă de pâlnie, dar și faptul că își schimbă culoarea în funcție de anotimp, scrie Apuseni Info.

În zilele geroase de iarnă, lacul creează un spectacol aparte. Apa ca de smarald îngheață și întinderea se transformă într-un imens patinoar natural. Apa înghețată care trece prin pâlnie arată că o cascadă învăluită într-o perdea de gheață. Lacul are o suprafață de 6 hectare și o lungime de 2 kilometri și poate fi găsit în localitatea Dobrești-județul Bihor, ascuns printre păduri deluroase.

Turiștii, atrași de lac în orice anotimp

Imaginea cu pâlnia, dar și culoarea ireală a apei sunt fascinante pentru turişti. Deși este o construcție artificială, ridicată pentru minele care extrăgeau bauxita în zonă, lacul este un magnet pentru pasionaţii de fotografie aflaţi în căutarea imaginii perfecte, scrie Observator News.

Spectaculosul vârtej este principala atracţie de la Lacul Vida, din Luncasprie, însă pâlnia care este de fapt un deversor are rolul de a prelua surplusul de apă şi de a-l conduce în aval, prin intermediul unor conducte foarte mari.

Apa lacului își schimbă culoarea în fiecare anotimp, în funcție de nuanțele pădurii ce o înconjoară. Primăvara este de un verde intens, în timp ce vara are culoarea smaraldului. Toamna turcoazul pune stăpânire pe lac, iar iarna apa are tente albăstrui. Zona oferă și alte atracții celor ce ajung aici. De la peșteri unice până la posibilităţi de agrement pentru pasionații de pescuit. (Monitorul de Cluj)

Citeste si...  În perioada 19 – 20 octombrie, la București va avea loc Climate Change Summit

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img