Până când mai sunt valabile poliţele de asigurare Euroins – procedura de faliment a Euroins, deschisă în instanță

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a luat act de hotărârea instanţei, de deschidere a procedurii de faliment pentru Societatea Euroins.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a luat act de hotărârea instanţei, de deschidere a procedurii de faliment pentru Societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA, conform unui comunicat al Fondului. Potrivit sursei citate, decizia din data de 9 iunie 2023 nu este definitivă. Deschiderea procedurii de faliment îşi produce efectele atât în cadrul procedurii de faliment a societăţii de asigurare cât şi cu privire la desfăşurarea activitătii Fondului de Garantare a Asiguraţilor.

Citește și Victimele infracţiunilor ar putea primi vouchere în limita a cinci salarii minime

Până când mai sunt valabile poliţele de asigurare?

Astfel, în termen de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, poliţele de asigurare încheiate de societatea de asigurare/reasigurare încetează de drept, potrivit dispoziţiilor Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Termenul de 90 de zile se împlineşte la data de 8 septembrie 2023. Potrivit legii, lichidatorul judiciar are posibilitatea de a denunţa poliţele înainte de împlinirea acestui termen. (Monitorul de Cluj)

Foto: Autoritatea de Supraveghere Financiară – Facebook

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Citeste si...  ALERTĂ! Victor Pițurcă și directorul general ROMARM au fost reținuți de DNA

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img