Pakistanul s-a alăturat clubului de parteneri în expansiune al Chinei în proiectul staţiei de cercetare de la polul sud lunar

Împreună cu premierul chinez Li Qiang, prim-ministrul interimar al Pakistanului Anwar ul Haq Kakar a asistat miercuri la semnarea unui acord iniţial de cooperare la Beijing.

Administraţia Spaţială Naţională din China a declarat vineri că această cooperare va acoperi domenii precum aspectele de inginerie şi operaţionale ale programului de bază lunară chinezească.

China, care îşi propune să devină o putere spaţială majoră până în 2030, şi-a asigurat deja cooperarea din partea Rusiei, Venezuelei şi Africii de Sud.

Beijingul şi-a stabilit obiectivul ca astronauţii săi să aselenizeze pe Lună până la sfârşitul acestui deceniu.

Termenul de construire a unui avanpost la polul sud lunar coincide cu programul mai ambiţios al NASA, Artemis, care îşi propune să readucă astronauţii americani pe suprafaţa lunară în decembrie 2025, cu condiţia să nu aibă loc întârzieri.

 

Citeste si...  Boloş: Reforma jocurilor de noroc – un imperativ / Ministrul anunţă că vânzarea de alcool va fi interzisă în sălile de jocuri de noroc / Ordonanţa, analizată joi în şedinţa de Guvern

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img