Operatorul portuar DP World Australia a suferit un „incident de securitate cibernetică” şi a suspendat operaţiunile în porturile din mai multe state

Un purtător de cuvânt al DP World Australia a declarat sâmbătă pentru Reuters că operaţiunile din porturile afectate nu au fost încă restabilite. 

Un comunicat precizează că societatea „lucrează non-stop pentru a restabili operaţiunile normale în condiţii de siguranţă” după ce breşa a fost detectată vineri seara târziu.

Ministrul de interne Clare O’Neil a declarat sâmbătă pe platforma X că guvernul coordonează răspunsul la această situaţie. Coordonatorul naţional pentru securitate cibernetică al Australiei, numit la începutul acestui an ca răspuns la mai multe breşe majore de securitate a datelor, gestionează răspunsul oficial la incident, a declarat O’Neil.

DP World Australia, parte a gigantului portuar DP World, deţinut de statul Dubai, operează patru terminale de containere în Australia, la Melbourne, Sydney, Brisbane şi Fremantle, în Australia de Vest.

Potrivit DP World, în regiunea Asia-Pacific compania are peste 7.000 de angajaţi şi deţine porturi şi terminale în 18 locaţii.

 

Citeste si...  Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului: Începe transmiterea primelor decizii privind acceptarea de principiu la finanţare în cadrul programului Femeia Antreprenor

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img