OpenAI, creatorul ChatGPT, în discuții cu SoftBank pentru a atrage finanțarea necesară pentru a construi ”un iPhone al inteligenţei artificiale”

OpenAI, creatorul ChatGPT, este în discuţii avansate cu fostul designer Apple Jony Ive şi cu Masayoshi Son, de la SoftBank, pentru a construi ”un iPhone al inteligenţei artificiale”, cu ajutorul unei finanţări de peste 1 miliard de dolari de la conglomeratul japonez, potrivit publicaţiei Financial Times, citată de Reuters, transmite News.ro.
Sam Altman, şeful OpenAI, a apelat la compania Ive LoveFrom pentru a dezvolta primul dispozitiv de consum al creatorului ChatGPT.
Discuţiile sunt ”serioase”, dar nu s-a convenit nicio înţelegere şi ar putea trece câteva luni până la anunţarea oficială a unei iniţiative, se arată în articol, adăugând că Son, Altman şi Ive au discutat despre crearea unei companii care s-ar baza pe talent şi tehnologie din cele trei grupuri ale lor.
SoftBank a refuzat să comenteze articolul din FT. OpenAI nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters. Ive şi LoveFrom nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.
Site-ul tehnologic The Information a relatat pentru prima dată, marţim că Ive şi Altman au discutat despre construirea unui nou dispozitiv hardware bazat pe AI şi că Son a fost, de asemenea, implicat în unele aspecte ale conversaţiei.
Ive a fost un colaborator creativ apropiat cofondatorului Apple, Steve Jobs. A petrecut mai mult de două decenii la gigantul tehnologic şi a condus designul iMac-urilor de culoarea bomboanelor, care au ajutat Apple să îşi revină în anii 1990, precum şi designul iPhone-ului.
SoftBank a căutat săîncheie acorduri în AI, inclusiv o potenţială investiţie în OpenAI, după listarea de succes a unităţii sale Arm, a scrisFT la începutul acestei luni, adăugând că Son vrea să investească zeci de miliarde de dolari în tehnologie.

Citeste si...  Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă italiană, poate să își vândă activele din Rusia

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img