Omul de afaceri care i-a dat geanta cu bani lui Buzatu spune că nu l-a denunţat pe şeful CJ Vaslui

Omul de afaceri care a oferit geanta cu bani lui Buzatu susține că nu l-a denunțat pe șeful CJ Vaslui. Emil Savin a explicat că totul a început cu un denunț pe care l-a făcut în luna februarie legat de expertiza pentru drumul strategic Bârlad – Laza – Codăeşti.

El a negat că ar fi avut o prietenie strânsă cu Buzatu, afirmând că nu au avut o relație atât de apropiată pe cât s-a sugerat în trecut. Savin susține că nu au contracte în prezent cu CJ Vaslui și că relația lor nu a fost una strânsă, considerând că Buzatu l-ar fi cercetat în afaceri.

Savin a menționat că Buzatu nu i-a cerut banii cu titlu de împrumut, așa cum ar fi afirmat ulterior în fața anchetatorilor. Cu privire la modul în care a obținut banii, a menționat că nu poate dezvălui mai multe detalii în acest moment.

El a subliniat că nu a dat mită înainte și că nu a comis greșeli până în prezent.

„Eu nu am făcut niciun denunţ împotriva lui Buzatu, eu am făcut un denunţ în februarie în legătură cu expertiza. Acelaşi expert care le-a făcut celor de la Consiliul Judeţean expertiza, ne-a făcut şi nouă contraexpertiza şi eu am zis că nu-i ceva normal. Atunci m-am dus cu avocatul la DNA şi am făcut denunţul pentru expert, nicidecum pentru Buzatu. (…) După aia a fost altă poveste. (…) Eu nu am avut o prietenie cu domnul Buzatu. Spune toată lumea că eu sunt omul de casă al lui. Eu nu am avut o relaţie chiar atât de bună cu el. Mai ales după ce a ieşit preşedintele CJ, lumea spune că am avut contracte. Eu am 0 contracte cu CJ. Astăzi, dacă verificaţi, eu nu am niciun contract cu Consiliul Judeţean. (…) Cu domnul Buzatu nu am avut acea relaţie pe care o vehiculează toată lumea, care spune că am fost omul de casă. Nu ne-am agreat, cred că m-a carotat”, a declarat presei Emil Savin, potrivit Agerpres.

Citeste si...  Angajări la stat. Mai multe instituţii din Argeş au scos posturi la concurs

Savin a arătat că îi pare rău pentru problemele create ginerele său, Eduard Popica, care este considerat apropiatul lui Dumitru Buzatu, fost prefect al județului Vaslui și actual deputat PSD.

Tribunalul Vaslui a decis să-l aresteze preventiv pe președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, pentru o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care este acuzat că a primit suma de 1,25 milioane de lei ca mită de la omul de afaceri a cărui firmă efectua lucrări la drumul strategic Bârlad – Laza – Codăeşti. Buzatu a contestat măsura arestului preventiv, iar contestația va fi analizată de Curtea de Apel Iași în această săptămână.

Parteneri

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img