Oamenii izolați la Cabana Capra “eliberați” de autorități

Televiziunile românești “mor” de grija “sinistraților” de la Cabana Capra, prinși de avalanșă în munți. Secţia de Drumuri Naţionale Piteşti a intervenit cu 4 utilaje pentru deblocarea drumului de la km 104 la km 108, în zona Cabanei Capra şi a drumului de acces către cabană pentru aducerea în siguranţă a tuturor persoanelor blocate, iar reprezentanţii companiei împreună cu ISU şi Salvamont au creat un convoi sigur pentru toţi turiştii, a anunţat duminică Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere.

 

CNAIR menţionează că în data de 14 noiembrie a decis să închidă sectorul de drum cuprins între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă, km. 104+000 – 130+800.

„În ieşirile publice de atunci, CNAIR a precizat că a reuşit printr-un efort susţinut să menţină circulaţia deschisă o perioadă de timp mai lungă decât de obicei, decizia de închidere fiind luată deoarece prioritatea principală este integritatea şi viaţa participanţilor la trafic. Deciziile de acest fel sunt luate de către experţi din cadrul CNAIR împreună cu reprezentanţii Secţiilor de Drumuri Naţionale şi Poliţia Română. Astăzi, doar o minune a făcut ca avalanşa de la Cabana Capra să nu producă victime, accesul maşinilor fiind interzis pe acea porţiune de drum tocmai pentru că astfel de evenimente sunt posibile în zonă. Rugăm toţi participanţii la trafic să respecte recomandările şi restricţiile date de CNAIR”, a precizat compania.

Citeste si...  Companiile de ridesharing controlate de DGAF

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img