O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe

Autoritatea Navală Română a anunțat! O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în largul mării, în apropiere de Sfântu Gheorghe, a transmis Autoritatea Navală Română (ANR). Echipajul era format din 11 cetățeni sirieni și egipteni. Trei persoane sunt căutate în continuare.

ANR a mai transmis că accidentul a avut loc la 26 de mile marine de Sfântul Gheorghe. Operațiunea de salvare și căutare are loc sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorităţii Navale Române și este în plină desfăşurare.

Autoritățile au fost alertate în jurul orei 04:00, iar la fața locului s-au deplasat navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106.

Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti, a mai transmis ANR.

Nava scufundată, Mohammed Z, avea la bord 11 membri de echipaj, din care 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni, iar 8 dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC.

Ceilalți trei membri ai echipajului, toți de naționalitate siriană, sunt în continuare daţi dispăruţi.

Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul, a mai transmis ANR.

Articolul O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe apare prima dată în Money.ro.

Citeste si...  Cum a încercat Secția Specială să o acuze pe șefa Freedom House România de șantaj și legături cu Soros

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img