O firmă românească cu o tradiție de peste 100 ani în petrol și gaze a intrat în faliment

Dafora Mediaș, companie cu o tradiție de peste jumătate de secol în efectuarea de foraje de petrol, gaze și apă, a intrat în faliment, conform unei decizii de ieri a Tribunalului Sibiu, se arată într-un raport remis bursei. Administratorul firmei și acționarul majoritar, Mircea Călburean, anunță ca va face apel împotriva acestei decizii. Dafora se afla în insolvență și reorganizare judiciară de mai mulți ani.
“În cadrul dosarului nr. 1747/85/2015 aflat pe rolul Tribunalului Sibiu, având ca obiect procedura de insolvență a societății, în cursul zilei de ieri 10.10.2023 s-a afisat pe portalul instanțelor de judecată faptul ca Tribunalul Sibiu a dispus intrarea societății în procedura falimentului. Vom formula apel impotriva Hotararii respective.”, anunță Dafora.
Dafora execută servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale și ape geotermale, lucrări de probe producție și workover, cat si servicii de mentenanta pentru echipamentele de foraj.
S.C. Dafora S.A. a luat ființă in baza HG Nr.690/1994 prin reorganizarea Regiei Autonome Romgaz Mediaș. Din 1902 și până în 1989, a fost o filială a Companiei Naționale de Gaz. După o serie de schimbări specifice acelei perioade și dupa un proces de privatizare inceput in 1995, Dafora a devenit o societate comercială pe acțiuni.

Citeste si...  Japonezii de la Nippon Express Holdings, unul dintre liderii globali din logistică, achiziționează compania austriacă Cargo-Partner Group Holding, prezentă şi în România

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img