O comună din Cluj, dată exemplu pentru infrastructură și arhitectură

Comuna Săcuieu devine un punct de referință pentru zona montană a județului Cluj. Atestată recent drept stațiune turistică de interes local, comuna Săcuieu are toate premisele să devină o atracție atât în regiune, cât și la nivel național. Satul Rogojel, unul dintre cele trei care alcătuiesc comuna, oferă peisaje ce se asemănă cu cele de pe cărțile poștale din Alpi.

Arhitectul județului Cluj, Claudiu Salanță, a lăudat infrastructura din localitatea Rogojel, dar și arhitectura rurală specifică montană, arătând că zona are potențialul să se dezvolte armonios din punct de vedere turistic.

„Satul Rogojel din comuna Săcuieu găzduiește Biserica Sfânta Treime – monument istoric clasat. Biserica a fost realizată in perioada 1832-1836 și este atipică deoarece este realizată din zid (piatră si pământ), față de bisericile uzuale din lemn specifice zonelor montane. Drumul până la biserica, dar și drumurile din zona satului, arată exact așa cum ar trebui să arate o infrastructură care să aducă după sine dezvoltare in zona rurală”, a declarat arhitectul județului Cluj.

Citește

Citeste si...  Cu gândul la Putin și Trump, Europa începe pregătirile pentru tot ce poate fi mai rău

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img