Nu strângeți pet-uri pentru că nu vor avea nicio valoare

Nu există niciun motiv pentru care românii să strângă în aceste zile PET-uri pentru că niciun ambalaj SGR fără garanție nu va genera cei 50 de bani, spune Ministrul Mediului, Mircea Fechet.

 

Ministrul a explicat că la RVM vom duce doar ambalaje pentru care s-a plătit garanţia şi care fac parte din sistemul garanţie – returnare.

“Astăzi nu există niciun motiv pentru care românii să strânge PET-uri în balcon pentru că niciun ambalaj SGR fără garanţie nu va genera cei 50 de bani. Cu alte cuvinte, la RVM vom duce doar ambalaje pentru care s-a plătit garanţia şi care fac parte din sistemul garanţie – returnare, RVM-ul nefiind setat să preia şi alte tipuri de ambalaje. Din acest motiv, anunţ că acele PET-uri vechi, doze de aluminiu şi ce ar mai putea fi strâns astăzi sau adunat prin cămara sau prin balcon ar trebui să parcurgă traseul firesc al fracţiei reciclabile şi cetăţenii ar trebui să le ducă la punctele de colectare pentru că ele nu vor avea nicio valoare în ceea ce priveşte cei 50 de bani, respectiv garanţia SGR”, a declarat Mircea Fechet, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Mircea Fechet a precizat şi când vor ajunge pe piaţă ambalajele SGR.

“Volumul stocurilor care există deja în depozitele producătorilor, fie în depozitele distribuitorilor sau chiar în depozitele magazinelor, vor fi comercializate fără sigla SGR pentru că nu există niciun motiv care acele recipiente să fie întoarse în fabrici. Unele dintre ele nici măcar nu au fost produse în România, iar din punct de vedere al protecţiei mediului acesta ar fi un lucru care nu ne-ar ajuta cu nimic. Vom vinde toate acele stocuri şi pe măsură ce producătorii pun pe piaţă noile produse şi pe măsură ce se epuizează acele stocuri, bineînţeles că vor apărea pe raft ambajalele SGR.

Citeste si...  Călătorește cu copiii în Istanbul – sfaturi pentru o vacanță liniștită în familie?

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img