Nicuşor Dan arată cât de ”ridicol” se comportă Prefectul Greblă

Nicuşor Dan a precizat că este ridicol ca prefectul Capitalei Toni Greblă să invoce că Primăria Capitalei nu i-a pus la dispoziţie PUZ Zone Protejate. Primarul Capitalei vânat acum de PSD, dar și de PNL, spune că acest document a fost adoptat de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti în anul 2000 şi este pus pe site-ul PMB de ani buni.

 

Probabil că Prefectul Greblă face jocul propagandei PSD și PNL înainte de a merge la șefia AEP, așa cum se zvonește pe Dâmbovița.

Citește și Toni Greblă vede indolenţă la autorităţile locale în privința consolidării antiseismice

Mai mult, „În încercarea de a justifica un demers cu potenţial catastrofal pentru clădirile de patrimoniu şi pentru spaţiul verde din Bucureşti, Prefectul Capitalei se contrazice în declaraţiile publice:

Toni Greblă, 5 februarie:«Probabil voi solicita instanţei să constate inexistenţa acestor documente. Acele documente, dacă nu există, eu nu pot să fac decât să solicit instanţei să se constate că ele nu există, tocmai pentru ca autorităţile să nu se mai refere la ceva inexistent».

Toni Greblă, 6 februarie: «Nu am avut de gând şi nici nu am de gând să le atac. E un zvon în spaţiul public. Aceste planuri urbanistice zonale pe zone construite protejate – e o problemă dacă acestea există sau nu există. Şi am solicitat şi eu, şi Inspectoratul de Stat în Construcţii să ni le pună la dispoziţie să le examinăm, atâta tot, să vedem dacă există. (…)»

Dincolo de contradicţii, este foarte grav faptul că Prefectul Capitalei, o instituţie importantă a statului român, se sesizează invocând ca temei «zvonuri»”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

Citeste si...  Traficul oprit pe ambele sensuri are Centurii Bucureşti la Bragadiru şi Măgurele

Primarul general a adăugat, în ceea ce priveşte existenţa PUZ Zone Protejate, document adoptat de Consiliul General în 2000, „e de-a dreptul ridicol să invoce că Primăria nu i-a pus la dispoziţie acest act, publicat pe site-ul PMB de ani de zile. Acesta poate fi consultat aici: http://urbanism.pmb.ro/Informatii/Start_zpc.aspx?id=37”.

Nicuşor Dan a mai spus că „planşele originale scanate şi ştampilate de elaborator (UAIM) se pot găsi pe hartă şi planuri de urbanism, zonele protejate fiind marcate cu contur maro”.
Prefectul Capitalei, Toni Greblă a anunţat marţi că primarul Nicuşor Dan l-a invitat miercuri la o discuţie pe tema planurilor urbanistice zonale pe zonelor protejate. „O să vedem ce documente prezintă primarul general şi cu asta se încheie, a mai spus prefectul, el arătând că nu are un scop în sine să atace PUZ-urile în instanţă, de dragul de a ataca nişte acte administrative şi nu i-ar fi trecut prin cap să verifice legalitatea adoptării unor acte în anul 2000, deci de acum 23 de ani, dacă primarul general însuşi nu ar fi solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii să verifice acest lucru”, a afirmat Greblă.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că prefectul municipiului Bucureşti intenţionează să atace luni în instanţă PUZ Zone protejate, ceea ar permite suspendarea documentului, cu consecinţa intrării în legalitate a unor construcţii ridicate ilegal în zone protejate şi a ridicării altor construcţii în aceste zone, fără aplicarea reglementărilor specifice lor.

Motivaţia ar fi, conform edilului, aceea că „există suspiciuni în diverse medii” cu privire la acest document. El susţine că demersul prefectului ar avea la bază o adresă din decembrie 2022 a Inspectoratului de Stat în Construcţii, adresă care ar conţine pasaje întregi din documentele unei asociaţii care „apără investiţii controversate din Bucureşti”.

Citeste si...  Gigantul japonez Tamura Corporation investește în Ialomița 6 milioane de euro

„Sper ca în urma acestui avertisment public pe care eu îl lansez instituţiile statului român să reacţioneze şi să împiedice acest act de iresponsabilitate”, a mai precizat Nicuşor Dan.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img