Neuralink, start-up-ul lui Musk, a implantat primul cip cerebral unui om

Anul trecut, compania a primit din partea autorităților americane permisiunea să testeze implanturile cerebrale pe oameni. Neuralink, start-up-ul tehnologic al miliardarului Elon Musk, a reușit să implanteze cu succes un cip cerebral la un pacient, marcând o etapă importantă de la începuturile sale.

„Ieri, prima persoană a primit un implant Neuralink și se recuperează bine”, a anunțat luni Musk. Rezultatele inițiale privind activitatea neuronală sunt „promițătoare”, după cum a împărtășit Musk prin serviciul de mesaje scurte X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Aceste implanturi au o dimensiune asemănătoare unui fișic de cinci monede. Sunt concepute pentru a ajuta persoanele cu boli neurologice, cum ar fi boala Parkinson sau scleroza laterală amiotrofică (ALS). În plus, ele urmăresc să stabilească o conexiune directă între creier și computere, îmbunătățind capacitățile umane prin intermediul inteligenței artificiale, potrivit publicaţiei slovace Živě.sk.

Citeste si...  Cum se încălzește Pământul: Este ca și cum am detona 2,5 miliarde de bombe

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img