Neașteptat! Câți români plătesc, de fapt, asigurare medicală

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că puţin peste un sfert din populaţia României plăteşte asigurări de sănătate, arătând că, în ţara noastră, cheltuielile pentru sănătate pe cap de locuitor sunt şi de opt mai mici faţă de alte ţări.

„Să ştiţi că noi plătim asigurări, din păcate, doar cinci milioane din cele 19 milioane de persoane din România plătesc asigurări de sănătate.

O cheltuială efectivă pe cap de locuitor pentru sistemul de sănătate în România, faţă de ţări din… mă refer la suma de bani, ca să nu umblăm cu procente, pentru că procentele câteodată nu sunt relevante, este între trei şi opt ori mai mică în România”, a declarat Alexandru Rafila, marţi seară, la TVR Info.

Ministrul a afirmat, referindu-se la sistemul de sănătate, că ar prefera „o societate a dialogului şi a construcţiei decât una a negării, prezentării lucrurilor negative şi invectivelor”.

Citeste si...  Studiu DENT ESTET si Reveal Marketing Research privind sănătatea dentară la copii: „Aproape jumătate dintre părinți își duc copilul la dentist pentru o igienizare mai rar de o dată la 2 ani”

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img