NATO își întărește prezența militară în România, după atacurile Rusiei de la graniță. Germania va trimite avioane de luptă

Germania va trimite patru avioane de luptă Eurofighter în România pentru a sprijini misiunea de poliţie aeriană a NATO de la sfârşitul lunii noiembrie, a declarat o sursă de securitate pentru Reuters.

Misiunea intervine la câteva săptămâni de când Rusia a atacat sistematic porturile ucrainene de pe Dunăre, scrie News.ro.

Primii dintre cei până la 80 de soldaţi germani din NATO care vor fi găzduiţi la o bază militară de lângă Constanţa vor pleca spre România în cursul zilei de joi, a transmis sursa pentru Reuters,

Atacurile ruseşti, care au loc la doar câteva sute de metri de graniţa cu România, şi resturile de drone găsite în țara noastră au crescut riscurile de securitate pentru alianţa militară ai cărei membri au un angajament de apărare reciprocă.

În septembrie, şeful NATO, Jens Stoltenberg, a calificat drept „destabilizatoare” loviturile ruseşti din apropierea graniţei cu România, chiar dacă nu există indicii că Rusia ar fi avut intenţia să lovească un membru NATO.

Forţele aeriene germane au sprijinit şi în trecut misiunea de poliţie aeriană a NATO în România.

Alianţa Nord-Atlantică şi-a consolidat prezenţa militară de-a lungul flancului estic după invazia Rusiei în Ucraina în 2022.

Citeste si...  Răsturnare de situație! Comisia Europeană vrea să deblocheze fondurile Ungariei în schimbul renunțării la vetoul pe ajutorul acordat Ucrainei. Și Kievul face o concesie și scoate OTP Bank de pe lista neagră a sponsorilor războiului

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img