Muncitorul prins de un mal de pământ, la Caracal, a fost scos. Ambulanţa a constatat decesul bărbatului (VIDEO)

Unul dintre muncitorii implicaţi în accidentul de muncă din Caracal a fost scos fără viaţă de sub malul de pământ.

Bărbatul în vârstă de 57 de ani era din comuna Moţăţei, judeţul Dolj, şi lucra ca muncitor necalificat la o societate din judeţul vecin

„Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost declarat decedat de medicul de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt”, transmite ISU Olt.

Un grav accident de muncă a avut loc, joi seara, în Caracal, doi bărbați fiind surprinși de surparea unui mal de pământ.

Unul dintre bărbați a fost scos de colegi și a fost transportat la spital cu o rană la umăr, fiind în afara oricărui pericol.

Cel de-al doilea bărbat a rămas prins sub panourile de susținere care s-au desprins în momentul surpării malului de pământ. Bărbatul a fost scos fără suflare, după mai multe ore de intervenţie a pompierilor ISU.

În acest caz a fost deschisă o anchetă a poliţiei. În paralel, şi Inspectoratul de Muncă Olt a deschis o investigaţie

„ La data de 25 mai 2023, în jurul orei 16:10, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, în municipiul Caracal, a avut loc un accident de muncă.

La faţa locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Caracal.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din orașul Balș, județul Olt, împreună cu un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Moțăței, județul Dolj, angajați ai unei societăți comerciale cu specific construcții, în timp ce efectuau săpături pentru rețeaua de canalizare, au fost surprinși de malurile șanțului, care s-au surpat peste cei doi.

Citeste si...  Fata care s-a aruncat de la etajul patru al unui bloc din Slatina era într-un centru de plasament

În urma evenimentului, bărbatul de 53 de ani a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Municipal Caracal, iar bărbatul de 57 de ani a decedat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, transmite IPJ Olt.

 

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img