Momentul în care Buzatu a luat șpaga a fost filmat. Vezi VIDEO

Momentul în care Buzatu a luat șpga a fost filmat de către procurorii DNA.

Președintele CJ Vaslui,Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. PAvocații lui Buzatu au anunțat că vor contesta decizia Tribunalului Vaslui.

”Dispune arestarea preventivă a inculpatului BUZATU DUMITRU,  cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 6 şi art. 7 lit. a din legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.pen, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 24.09.2023 până la 23.10.2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Constată că inculpatul a fost asistat de apărătorii aleşi Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iaşi. Pronunţată în Camera de consiliu, azi, 23.09.2023”, se arată în anunţul Tribunalului Vaslui. 

Procurorii anticorupție l-au reținut pe Dumitru Buzatu după ce au prins în flagrant politicianul vineri seară, acuzându-l că a primit 1,25 milioane de lei mită pentru a influența în favoarea unei firme obținerea unui contract. Suma de bani a fost descoperită în portbagajul mașinii sale în urma acestei operațiuni. Acest incident reprezintă o acuzație gravă de corupție, iar procurorii vor efectua procedura confiscării extinse și vor verifica dacă Dumitru Buzatu a transferat bunurile sale în mod suspect pentru a le evita declarația de avere sau justificarea acestora.

Citeste si...  Se lucrează intens la Autostrada Moldovei. Marcel Ciolacu: Ar putea fi gata la sfârșitul anului 2024

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img