Mitsubishi va investi până la 200 milioane de euro în noua divizie de automobile electrice a Renault

Mitsubishi Motors va investi până la 200 milioane de euro (213,66 milioane de dolari) în Ampere, noua divizie de automobile electrice (EV) a Renault, a anunţat marţi grupul auto nipon, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.
Într-un comunicat, Mitsubishi a informat că-şi va îmbunătăţi tehnologia pentru dezvoltarea EV şi va extinde gama de vehicule alimentate pe baterii în urma investiţiei în Ampere.
Directorul general al grupului Renault, Luca De Meo, estima că noua divizie de automobile electrice a grupului ar putea fi evaluată la 10 miliarde de euro, cu prilejul ofertei publice iniţiale ce va fi organizată în prima jumătate a anului următor.
Anul trecut, Renault a anunţat în mod oficial că ia în considerare opţiunea creării a două entităţi separate, una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franţa, şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH, care va include operaţiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia şi America Latină. Divizia Ampere va avea sediul în Franţa şi aproximativ 10.000 de angajaţi.
Decizia de a investi în Ampere vine după ce partenerii Mitsubishi, Renault şi Nissan Motor, au finalizat în iulie alianţa restructurată.
Deja Nissan s-a angajat să investească până la 600 milioane de euro (640,98 milioane de dolari) în Ampere, fiind un investitor strategic şi asigurându-şi un loc în Consiliul de Administraţie al noii companii.

Citeste si...  Compania Air Claim, care facilitează obţinerea de despăgubiri pentru pasagerii transportului aerian, spune că mai are de recuperat de la Blue Air circa 85.000 de euro

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img