Minore scoase „la produs” de o grupare din Craiova, în Italia, Franţa şi Elveţia. Procurorii DIICOT, intervenţie în forţă

Trei bărbaţi din Craiova au fost săltaţi de DIICOT după ce au racolat şi trimis la prostituţie în străinătate mai multe tinere din Craiova, Piteşti şi Timişoara.

Anchetatorii au desfăşuratcinci percheziții, în județele Dolj, Gorj și Argeș. Potrivit datelor din dosar, trei bărbați din municipiul Craiova sunt bănuiți că, în cursul anului 2012, ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

CITEŞTE ŞI: Stare de urgenţă, într-un judeţ din România, din cauza ninsorilor

Aceștia ar fi racolat mai multe persoane vătămate, în scopul exploatării sexuale, inițial în țară, în municipiile Craiova, Pitești și Timișoara, ulterior fiind transportate și adăpostite în străinătate (Italia, Franța și Elveția).

Mai mult, în perioada martie 2015 – martie 2017, unul dintre cei trei bărbați, sub pretextul obținerii unui contract de muncă, ar fi înlesnit practicarea prostituției într-un club din municipiul Craiova.

În cursul urmăririi penale, au fost identificate 6 persoane vătămate, majoritatea minore la data săvârșirii faptelor și a fost documentată implicarea altor trei bărbați, din județele Gorj și Argeș, în activitățile grupului.

„Membri grupării, folosindu-se de metoda „loverboy” ar fi identificat persoane vulnerabile, cu o situație materială precară sau care proveneau din familii dezorganizate, pe care le-ar fi determinat, și, ulterior, constrâns să practice prostituția, inițial în țară și apoi în străinătate, sumele de bani obținute ajungând în totalitate la membrii grupului. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate trei telefoane mobile, 10.700 de euro și mai multe documente. Cinci persoane au fost conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere emise pe numele lor”, transmite IPJ Dolj.

Citeste si...  Gigel Ştirbu, numit preşedinte interimar al PNL Olt

Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, însă magistraţii Tribunalului Dolj au decis plasarea lor sub control judiciar pe 60 de zile.

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img