Ministrul Sorin Grindeanu a anunţat că Tronsonul 3 al Drumului Expres, de la Valea Mare la Coloneşti, va fi dat în ciruculaţie, de Crăciun (FOTO&VIDEO)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut o nouă verificare a lucrărilor pe şantierele Drumului Expres Craiova- Pitești (DEx 12). Acesta spune că Tronsonul 3, Valea Mare-Coloneşti, va fi deschis circulaţiei până la sfârşitul acestui an, în perioada Crăciunului.

Ministrul a fost însoţit de preşedinţii CJ Olt, Marius Oprescu, şi CJ Dolj, Cosmin Vasile.

În prezent, stadiul lucrărilor este la 86%, urmând ca la sfârşitul lunii decembrie să se poată circula şi pe Tronsonul 3, care are aproximativ 32 de kilometri.

„Cel mai avansat este Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova Pitești, care anul acesta poate fi dat în circulație. Sunt 31,75 km care se vor adăuga celor 39,85 km ai Tronsonului 2, pe care se circulă încă de anul trecut. Constructorul român este bine mobilizat și a ajuns deja la un stadiu fizic de 86%”, a declarat Sorin Grindeanu.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Acelaşi constructor lucrează şi la Tronsonul 4, Coloneşti-Piteşti, care se află într-un stadiu fizic de 38%.

„Și lucrările de pe Tronsonul 4 evoluează bine, iar stadiul fizic este acum de 38%. Finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe acest tronson este posibilă în 2024. Pe cele două tronsoane lucrează același constructor român care a realizat și Tronsonul 2 al DEx 12, aflat acum în circulație”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Citeste si...  O companie germană investeşte în oraşul Balş. Vor fi create 500 noi locuri de muncă

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img