Ministrul Muncii: Este nedrept că români care au ieşit în momente diferite la pensie, având aceeaşi muncă, aceeaşi perioadă contributivă, au cuantum al pensiei diferit / Nu vom mai fi toţi în aceeaşi oală

”Este nedrept că, români care au ieşit în momente diferite la pensie, având aceeaşi muncă, aceeaşi perioadă contrinbutivă, au cuantum al pensiei diferit”, a declarat, duminică seară, la Realitatea Plus, Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii a precizat că noua lege a fost necesară pentru a exista echitate între categoriile de pensionari diferite, dar şi între femei şi bărbaţi.

În plus, se va rezolva problema celor 1,2 milioane de pensionari care beneficiază de aceeaşi indemnizaţie minimă socială, deşi poate unul a lucrat o zi, alţii 35 de ani pe salariul minim.

”Nu vom mai fi toţi în aceeaşi oală, cum spun românii, vom avea cuantumuri ale pensiei diferite, raportate la contributivitatea şi munca pe care românii au avut-o”, a mai afirmat ministurl Muncii.

Potrivit acesteia, ”ca acest lucru să se întâmple, trebuie să jucăm în echipă”.

”Şi politica este un sport de echipă, în care jucăm în echipă, nu pe contre, ci pe pase. Este foarte important, indiferent de formaţiunea politică din care facem parte, să înţelegem că trebuie să fim uniţi când avem lucruri bune de făcut pentru România”, a mai declarat ministrul social-democrat.

Legea pensiilor a fost adoptată, săptămâna trecută, de către Senat şi va intra, luni, în Camera Deputaţilor, care este for decizional. 

Citeste si...  Ministrul Agriculturii: Scăderea preţurilor este o realitate în acest moment, într-un mare lanţ de magazine care a limitat adaosurile înainte de 1 august/ Trebuie să ne asigurăm că românii vor simţi cu adevărat efectele benefice

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img