Ministrul Muncii anunţă că autorităţile sunt pregătite pentru recalcularea pensiilor, potrivit noii legi / Până în 4 martie trebuie adoptate normele metodologice – VIDEO

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a afirmat, miercuri seară, la România TV, că autorităţile sunt pregătite pentru recalcularea pensiilor din septembrie, aşa cum prevede noua lege.

”Procesul de reevaluare a dosarelor de pensie se apropie de finalizare. Avem peste 95 dintre dosare reevaluate, au rămas dosarele mai grele, mai complexe. Ţinta noastră este să finalizăm cât mai curând posibil, având deja în sistem aceste date – datele fiecărui pensionar. Ulterior, evident că şi procesul de recalculare va fi mai facil”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

Ministrul Muncii a precizat că şi normele de aplicare a Legii pensiilor vor fi gata la timp.

”Este un proces de migală, normele sunt cel puţin la fel de importante precum legea în sine (…) Sunt aspecte care ţin de decizii al CCR la care trebuie să fim atenţi, sunt aspecte care ţin de alte legi care au referire şi la pensii – Codul Muncii, Codul Administrativ – toate acestea, împreună cu Legea 360, trebuie văzute în ansamblu, încât să avem cât mai puţine situaţii cu interpretări diferite ale legii”, a mai afirmat Simona Bucura Oprescu.

Ea a precizat că 4 martie este termenul de adoptare a normelor,m după care se va trece la recalcularea pensiilor, însă se are în vedere un soft specializat în acest sens.

 

 

 

Citeste si...  Avarie pe Magistrala Berceni, în Sectorul 4 din Bucureşti – Furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi încălzire va fi sistată pentru aproximativ 1.100 de blocuri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img