Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat în 2022 o colaborare cu compania chineză de cryptomonede Binance, deși firma era investigată în SUA pentru presupusă spălare de bani

În 20 septembrie 2022, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat lansarea unei colaborări cu compania chineză de cryptomonede Binance printr-un comunicat ce a trecut relativ neobservat la acel moment. Anunțul venea după întâlnirea dintre Burduja și Changpeng Zhao, fondatorul companiei. Problema e că Binance era deja la acel moment investigată de autoritățile din SUA pentru presupusă spălare de bani. Pe 27 martie 2023, un înalt organism de reglementare a piețelor din SUA a acuzat oficial Binance și pe Changpeng Zhao de multiple încălcări ale reglementărilor în vigoare.
„Am stabilit că vom colabora pentru programe de competențe digitale de bază pentru români, respectiv pe programe de formare profesională în tehnologii avansate pentru capitalul uman românesc din acest domeniu. Ne bucurăm că apreciază stabilitatea politică și semnalele date de Guvern către comunitatea globală de investitori, dar și pregătirea resursei umane în domenii cheie pentru noua economie”, a declarat Sebastian Burduja în 20 septembrie 2022, potrivit comunicatului oficial.
Și Changpeng Zhao a fost citat în comunicat cu o declarație: „Salutăm eforturile guvernului român de a dezvolta infrastructura de investiții în țară. Datorită acestor eforturi, România este deja un tezaur de profesioniști IT și un hub pentru mulți giganți ai tehnologiei. Credem că, în deplină cooperare cu autoritățile locale, Binance poate aduce o contribuție deosebită la dezvoltarea comunității locale de tehnologie și cripto, precum și a ecosistemului blockchain în ansamblu”.
La discuția dintre ministrul Sebastian Burduja și Changpeng Zhao a participat și George Agafiței, consilier de stat la cancelaria premierului Nicolae Ciucă.
Colaborarea dintre Burduja și Binance a fost anunțată la 20 de zile după ce Reuters a anunțat la 1 septembrie 2022, într-o știre preluată de presa globală, că procurorii federali americani au cerut Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, să furnizeze înregistrări interne extinse despre verificările sale împotriva spălării banilor, împreună cu comunicările în care sunt implicați directorul executiv și fondatorul său Changpeng Zhao.
Citește integral pe G4Media.

Citeste si...  Dacia mizează pe motorul cu combustie: Vrem să rămânem printre ultimii care oferă încă Diesel și benzină

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img