Ministrul de Interne: Test antidrog la dobândirea permisului de conducere

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat luni că va propune o serie de măsuri legislative, în urma tragediei de la 2 Mai, unde un şofer drogat a ucis doi adolescenţi.

„Vrei permis, test antidrog”, a declarat ministrul. Astfel principala modificare este ca cei care doresc să devină şoferi să susţină şi un test antidrog.

Principalele măsuri anunţate de ministru:

  • obligativitate test antidrog pentru dobândire sau redobândire permis de conducere
  • testarea antidrog obligatorie când în maşină se găsesc substanţe susceptibile a fi droguri sau alcool sau în cazul în care şoferul are cazier
  • mărire termen restituire permis – 3 ani după pedeapsă
  • confiscare mijloc transport, dacă se găsesc droguri sau şoferul e depistat pozitiv
  • suspendare/anulare înmariculare dacă nu există RCA

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a prezentat, luni seara, măsurile pe care le-a luat după controlul făcut în judeţul Constanţa, ca urmare a accidentului rutier în care un şofer drogat a ucis doi tineri, în zona 2 Mai.

Citeste si...  Proiectul de plafonare a prețurilor la RCA, retras de ASF

Parteneri

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img