MetaWealth, fintech fondat de Michael Topolinski, Richard McLaughlin-Duane și Amr Adawi, a vândut un pachet de 30 de apartamente închiriate către 153 de investitori

MetaWealth, startup-ul Fintech cu birouri în București, Dublin și Toronto, a vândut primul său activ imobiliar către 153 de investitori de retail din România, Cipru, Austria, Elveția, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Țările de Jos, Republica Cehă, Canada, Suedia și Grecia, pentru o valoare combinată de 2,14 milioane de dolari.

„În mai puțin de 8 săptămâni, 30 de apartamente noi, complet mobilate și închiriate integral din București au devenit proprietatea comună a investitorilor din întreaga lume, atrași de calitatea premium a activului, de randamentul competitiv de 6% anual realizat de investiția lor și previziunile promițătoare pentru piața imobiliară din România”, spune Michael Topolinski, co-fondator MetaWealth. „Ne așteptăm ca al doilea activ de 2,5 milioane de dolari, tot un proiect rezidențial în București, să fie în contract în curând. Acest lucru este extrem de interesant pentru noi, deoarece nu numai că le permitem dezvoltatorilor imobiliari români să-și vândă activele la nivel global, aducând în același timp capital străin în țară, dar și pentru că acum suntem gata să ducem acest proiect la nivelul următor.”

Cu sprijinul companiei de broker Colliers International, MetaWealth își extinde acoperirea, căutând să atragă noi oportunități de investiții de 3-5 milioane USD fiecare de pe piețele imobiliare mai mature, inclusiv Varșovia, Budapesta, Atena și Praga.

MetaWealth își propune să diversifice portofoliul platformei pentru a include rezidențiale, clădiri de birouri, retail și active logistice și să atingă un total de active în gestiune de 100 milioane de dolari până la 30 aprilie 2024.

În paralel, MetaWealth negociază un parteneriat strategic cu o bancă digitală cu sediul în Londra, care este interesată să ofere aplicația clienților săi.

Citeste si...  Michael Topolinski, șeful London Partners, un fost președinte al Goldman Sachs și un antreprenor în serie șansează startupul-ul fintech MetaWealth

„Deoarece ne așteptăm la o conductă din ce în ce mai intensă în lunile următoare, luăm, de asemenea, pași pentru a crește echipa noastră de bază din București, care reprezintă hub-ul tehnologic al MetaWealth”, adaugă Amr Adawi, unul dintre co-fondatorii MetaWealth. „Personalul local tânăr, talentat și priceput a jucat până acum un rol strategic în oferirea unei experiențe de utilizare simplificate și sigure pentru investitorii noștri și ne propunem să menținem aceeași calitate și securitate a serviciilor în viitor. În prezent avem 10 locuri de muncă disponibile pentru biroul nostru din București, majoritatea pentru posturi tehnice pe care sperăm să le umplem cu talent românesc în curând.”

MetaWealth permite utilizatorilor să achiziționeze în siguranță active imobiliare deja verificate și închiriate, fără datorii, sub formă de jetoane digitale, permițându-le să primească venituri de aproximativ 6-7% din veniturile din chirie plus extra din aprecierea activelor, în ritmul lor, pentru o investitie initiala incepand de la 100 dolari.

Platforma se adresează în principal profesioniștilor care locuiesc în orașe, cu niveluri de venit peste media națională, care doresc să-și investească economiile într-o investiție sigură și profitabilă, dar de obicei nu își permit timpul și costul achiziționării unui întreg activ imobiliar.

Fondatorii și proprietarii MetaWealth includ doi investitori și dezvoltatori imobiliari – Michael Topolinski și Richard McLaughlin-Duane, cu un palmares și un bazin cumulat de investiții imobiliare și un pipeline de 1,3 miliarde de dolari, Amr Adawi, un antreprenor startup cu experiență directă în construirea de startup-uri fintech cu active de peste 8 miliarde de dolari și Darren Carvalho, fost vicepreședinte la Goldman Sachs la biroul din New York, care aduce o experiență aprofundată de lucru cu portofoliul existent și potențial de companii și startup-uri ale GS Growth Equity Group.

Citeste si...  Dacia a înmatriculat mai mult decât Renault în ianuarie 2023. A depășit la cota de piață și Peugeot, Audi sau BMW

MetaWealth este o platformă de investiții web3 care conectează vânzătorii imobiliari de cumpărători, disponibilă prin Apple App Store și Google Play Store, care permite utilizatorilor să investească în fracțiuni din active imobiliare și alte active valoroase și să obțină profit atât din veniturile recurente din chirii, cât și din active. apreciere.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img