Mesajul Patriarhiei despre pelerinii români aflaţi în ultimele zile în Israel

Patriarhia Română anunţă, luni, că, într-o foarte mare proporţie, pelerinii români aflaţi în ultimele zile în Israel s-au întors cu bine acasă. Toate pelerinajele în Ţara Sfântă vor fi suspendate şi amânate până la restabilirea condiţiilor depline de siguranţă în Israel.

Patriarhia Română anunţă, luni, că aproximativ 800 de credincioşi se aflau în Israel la începutul conflictului.

”Încă de la declanşarea conflictului prin atacurile teroriste asupra Israelului, Patriarhia Română a comunicat constant cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada României la Tel Aviv, care au contribuit major la coordonarea activităţilor de repatriere în regim special a pelerinilor români aflaţi în diverse oraşe din Israel. Sediul Reprezentanţei Patriarhiei Române la Locurile Sfinte din Ierusalim şi Aşezământul Românesc din Ierihon, care la rândul lor s-au aflat în permanentă legătură cu Ambasada României la Tel Aviv, au fost locuri de refugiu şi sprijin pentru grupurile de pelerini ce s-au adăpostit inclusiv în bisericile celor două aşezăminte”, arată Patriarhia Română.

Sursa citată a precizat că, într-o foarte mare proporţie, pelerinii români aflaţi în ultimele zile în Israel s-au întors cu bine acasă.

”Aceştia au făcut parte din grupuri care au călătorit organizat prin agenţii de pelerinaj din mai multe eparhii: Bucureşti, Cluj, Maramureş, Deva, Oltenia, Vâlcea etc. Cele 250 de persoane care au călătorit cu Agenţia de Pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române au revenit acasă în două grupuri distincte, duminică dimineaţa (200 de persoane) şi duminică seara (50 de persoane). Cei care urmează să se întoarcă foarte curând sunt cazaţi în locuri cât mai sigure posibil (un grup se află în Iordania) şi vor reveni cu zboruri ce decolează în funcţie de aprobările autorităţilor militare israeliene”, a mai precizat sursa citată.

Citeste si...  PSD vrea impozitarea veniturilor de peste 25.000 de lei, obținute din cumulul salariului cu pensia

Biserica anunţă că toate pelerinajele în Ţara Sfântă programate în următoarea perioadă vor fi suspendate şi amânate până la restabilirea condiţiilor depline de siguranţă pe teritoriul statului Israel.

”Patriarhia Română mulţumeşte pe această cale Ministerului Afacerilor Externe, Ambasadei României în Israel, în mod special domnului ambasador Radu Ioanid, precum şi Părintelui Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, pentru cooperarea exemplară cu autorităţile locale în derularea operaţiunilor de repatriere a pelerinilor români”, se mai aratăă în comunicat.

Peste 700 de persoane au murit şi peste 2.300 au fost rănite, în urma atacurilor Hamas declanşate sâmbătă dimineaţă asupra Israelului.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img