Mercedes-Benz Trucks prezintă noul camion electric eActros 600, un pas înainte către un viitor complet electric

Mercedes-Benz Trucks, divizia europeană a producătorului de vehicule comerciale Daimler Truck, a prezentat marți, în premieră, camionul electric de mare tonaj eActros 600, a cărui producție de serie este planificată pentru sfârșitul anului 2024, scrie Reuters. Acesta este un pas înainte pentru compania auto către un viitor complet electric.
Acesta va fi produs pe linia de asamblare existentă a Mercedes-Benz Trucks din Woerth am Rhein, Germania, în paralel cu vehiculele diesel.
Compania construiește în prezent o flotă de aproximativ 50 de vehicule prototip pentru a fi testate cu clienții, a precizat aceasta.
Daimler Truck vizează vânzări cu emisii zero de 60% până în 2030, dar mai puțin de 0,3% din vânzările din perioada ianuarie-iunie a acestui an se încadrează în această categorie, deoarece lipsa infrastructurii de încărcare și prețul ridicat al modelelor electrice împiedică vânzările.
Prețul de achiziție al modelului eActros 600 este de 2,5 ori mai mare decât al echivalentului său diesel.
Cu toate acestea, economiile de energie electrică față de combustibil și beneficiile oferite de sprijinul guvernamental înseamnă că investiția se amortizează după cinci ani de condus, a declarat Daimler Trucks, adăugând că ar putea oferi un anumit sprijin financiar pentru clienții mai mici pentru a ajuta la trecerea la electricitate.
Capacitatea de peste 600 de kilowați-oră a bateriei litiu-fosfat de fier înseamnă că, în cea mai mare parte, șoferii nu vor avea nevoie să se încarce toată ziua, deoarece aproximativ 60% din călătoriile pe distanțe lungi ale șoferilor de camioane Mercedes-Benz din Europa sunt sub 500 de kilometri, a precizat compania într-un comunicat de presă.
Bateriile încărcate la 20% din capacitate au nevoie de 30 de minute pentru a ajunge la o încărcare de 80%, a adăugat aceasta.

Citeste si...  Preşedintele BVB, Radu Hanga, despre listarea Hidroelectrica: Aşteptăm cea mai importantă listare de la Bursa de Valori Bucureşti din ultimii 10 ani/ Va fi probabil cea mai mare din Europa şi posibil chiar la nivel global

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img