Mașinile vechi din Sectorul 2 vor fi casate pentru a debloca spațiul public și trotuarele

Primăria Sectorului 2 a anunțat că alocă 3 milioane de lei pentru programul „Rabla local”. Administrația locală și-a propus să deblocheze spațiul public și trotuarele din Sectorul 2 de mașinile vechi și nefolositoare.

„Eliberăm spațiul public și trotuarele de rable. Alocăm 3 milioane de lei pentru casarea mașinilor uzate.”, spune Primăria Sectorului 2 într-o postare pe pagina de Facebook”.

Autoritatea locală din Sectorul 2 a luat decizia de a se alătura programului de casare a mașinilor vechi și nefolositoare. Normele pentru Programul „Rabla local” nu au fost încă publicate, dar Primăria Sectorului 2 subliniază că a acționat proactiv și a alocat suma de 3 milioane de lei din bugetul local pentru implementarea acestui program.

„Am decis să participăm la programul privind casarea autovehiculelor uzate, cunoscut și sub denumirea de ”Programul Rabla local”, iar până la publicarea normelor am acționat proactiv și am alocat suma de 3 milioane de lei din bugetul local, pentru desfășurarea sa”.

Obiectivul programului „Rabla local” este de a elimina vehiculele vechi și uzate din circulație, prin acordarea unui voucher în valoare de 3.000 de lei pentru fiecare mașină uzată cu o vechime egală sau mai mare de 15 ani, în schimbul predării acesteia spre casare.

Aceasta va permite eliberarea și ordonarea spațiului public, precum și regenerarea parcului auto. Totodată, se va reduce poluarea și se va îmbunătăți calitatea aerului.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Citeste si...  3,4 miliarde de lei este bugetul Sectorului 4 al Capitalei pe 2023

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img