Marea Britanie își plătește cetățenii pentru a nu utiliza curentul electric între 17:00 și 18:00. Oficialii din energie spun că astfel de evenimente pot deveni o normalitate în timpul iernii

Unii oameni din Marea Britanie urmează să primească până la 20 de lire sterline pentru a-și reduce consumul de energie electrică între orele 17:00 și 18:00 în această seară (23 ianuarie 2023, n.r.), în încercarea de a reduce consumul de energie electrică din țară în fața unei potențiale penurii, conform Breitbart.

Va fi pentru prima dată când astfel de plăți vor fi emise în cadrul Serviciului de flexibilitate a cererii al rețelei naționale, care a fost introdus la sfârșitul anului trecut în speranța de a preveni întreruperile de curent.

Potrivit unei declarații online a consiliului de energie, sistemul de urgență este planificat să fie activat pentru prima dată în această seară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De asemenea, trei centrale electrice pe cărbune din țară au primit ordin să se pregătească pentru a fi utilizate ca să combată penuria, deoarece temperaturile scăzute, zilele scurte și vântul slab care a afectat producția de energie verde a Regatului Unit într-un moment în care aprovizionarea este necesară pentru încălzirea și iluminarea locuințelor oamenilor.

Sunt necesare măsuri pentru economisirea energiei

Energia eoliană pare să fi scăzut dramatic, ajungând de la puțin sub 58% din totalul de energie electrică din Regatul Unit în urmă cu o săptămână la doar 25% sâmbătă, iar țara s-a orientat spre alternative mai fiabile.

În timp ce Rețeaua Națională insistă că nu există șanse de întreruperi de curent, a recunoscut că aprovizionarea cu energie a țării a fost redusă semnificativ și că sunt necesare măsuri de economisire a energiei pentru „menținerea tamponului de capacitate neutilizată de care avem nevoie”.

Citeste si...  Gabriela Firea, legătura cu reţeaua îngropării bătrânilor fără aparţinători. Cum erau bunicii lăsaţi fără case

„Prognozele noastre arată că se așteaptă că marjele de alimentare cu energie electrică vor fi mai strânse decât în mod normal luni seară”, se arată într-un comunicat al organismului de duminică seara.

„Am dat ordin ca unitățile electrice pe cărbune să fie disponibile pentru a crește aprovizionarea cu energie electrică dacă va fi nevoie mâine seară”, au adăugat ei.

„Activăm, de asemenea, un eveniment live [Demand Flexibility Service] mâine între orele 17:00 și 18:00. Acest lucru nu înseamnă că livrările de energie electrică sunt în pericol și oamenii nu ar trebui să fie îngrijorați”, a mai precizat Rețeaua Națională.

Potrivit unui raport al Daily Mail, celor peste un milion de gospodării eligibile să participe la proiectul de economisire a energiei li se va cere să se abțină de la utilizarea aparatelor de mare consum, cum ar fi cuptoare, mașini de spălat, uscătoare, mașini de spălat vase și console.

Aceste gospodării vor fi eligibile pentru program ca urmare a faptului că au „contoare inteligente”.

Deși planul este voluntar, Marea Britanie are mulți cetățeni care se chinuie să facă față prețurilor combustibilului, alimentelor și electricității, iar posibilitatea de a fi plătiți pentru economisirea energiei timp de o oră poate fi o necesitate de facto.

În plus, acestor gospodării li se poate oferi o nouă oportunitate de a câștiga bani și mâine, rețeaua națională afirmând că ar putea implementa din nou măsura pe 24 ianuarie 2023 dacă situația aprovizionării nu se îmbunătățește.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Astfel de evenimente pot deveni obișnuite pe timpul iernii

Oficialii din cadrul operatorului energetic au sugerat, de asemenea, că astfel de evenimente de economisire a energiei ar putea deveni o caracteristică obișnuită a iernilor din Marea Britanie, unul dintre ei chiar sugerând că va contribui la creșterea obiectivelor agendei ecologice ale Marii Britanii.

Citeste si...  Doliu fără margini în lumea culturii. A murit Răzvan Theodorescu

„Este ceva în care credem cu tărie. Oferă flexibilitate pentru sistem și consumator. Vedem aceasta ca pe o piață în creștere”, a spus Craig Dyke, șeful de control național la National Grid ESO.

„Vedem acest lucru ca un pas înainte la nivel mondial, într-un spațiu în care nu putem decât să creștem și să mergem înainte spre Net Zero”, a mai spus oficialul.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img