Marcel Ciolacu, reacţie după ce măsurile fiscal-bugetare au fost contestate la Curtea Constituțională

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a denunțat un „atac ipocrit” asupra proiectului de lege privind măsurile fiscal-bugetare, afirmând că prin contestarea acestuia la Curtea Constituțională (CCR), statul a suferit pierderi de aproximativ 1 miliard de lei. Banii proveneau din inițiativele de reorganizare și combaterea evaziunii, conform Agerpres.

Întrebat de jurnaliști la sediul PSD dacă împărtășește aceeași îngrijorare ca și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care, potrivit presei, a menționat că are insomnii din cauza problemelor legate de deficitul bugetar actual al României, premierul Ciolacu a subliniat că există multe aspecte de gestionat în funcția sa și a lăudat responsabilitatea ministrului de Finanțe.

„Ministrul de Finanțe este un om foarte, foarte responsabil și încercăm împreună să găsim soluțiile cele mai bune. Până acum le-am găsit. E adevărat, cu acest atac ipocrit, din punctul meu de vedere, la CCR, s-au pierdut deja sume pe care ne bazam, în primul rând, din reorganizare și din combaterea evaziunii, în jur de 1 miliard de lei. Vom încerca să recuperăm”, a explicat Marcel Ciolacu.

Premierul a subliniat, de asemenea, că statul nu se confruntă cu probleme de „incapacitate de plată”, precum plata pensiilor și salariilor, menționând existența unui fond de aproape 12 miliarde de lei la Ministerul Finanțelor.

Citeste si...  Diana Cotoi, judecătoarea care i-a condamnat pe Gheorghe Dincă și Bercea Mondial, a murit

Parteneri

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img