Marcel Ciolacu, mesaj ferm cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei: „Vom fi alături de Ucraina și de poporul ucrainean până la victorie”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a trimis un mesaj de încredere și susținere vecinilor ucraineni cu prilejul a 32 de ani de la câștigarea independenței față de Rusia. El și-a exprimat cele mai bune gânduri, dar și sprijinul din partea României pentru lupta Ucrainei, în vederea recuperării păcii și libertății.

Premierul Marcel Ciolacu: Pentru al doilea an consecutiv, Ucraina celebrează Ziua Independenței luptând pentru libertate și pentru dreptul legitim de a-și alege singură destinul. De un an și jumătate, poporul ucrainean rezistă cu mult curaj agresiunii ruse, susținut de puternica solidaritatea a comunității internaționale, iar România a avut și continuă să aibă o contribuție extrem de importantă.
La întâlnirea recentă avută cu omologul meu, Denys Shmyhal, precum și la reuniunea șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest, la care a participat președintele Volodimir Zelenski, am reconfirmat sprijinul ferm al României pentru Ucraina. Vom fi alături de Ucraina și de poporul ucrainean până la victorie și restaurarea integrității teritoriale, dar și mai departe, în procesul de reconstrucție a țării.
Cu prilejul Zilei Independenței Ucrainei, transmit vecinilor noștri ucraineni cele mai bune gânduri și întreaga susținere pentru recâștigarea păcii și libertății.

Citeste si...  Prognoza meteo, 9 aprilie. Temperaturile se mențin scăzute în ziua de Florii. Unde va ploua

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img