Marcel Ciolacu: Legea pensiilor se va pune în aplicare; este sustenabilă / Peste 85% dintre pensionari au o pensie mai mică de 3.000 de lei / Peste 60% dintre pensionarii din România au o pensie mai mică de 2.000 de lei / Banii se iau din bugetul statului

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri seară, la Antena 3, dacă există bani pentru a pune în aplicarea prevederile din noua lege a pensiilor.

”Normal că există bani. Legea pensiilor se va pune în aplicare. Anul viitor pensiile vor creşte de 2 ori – la 1 ianuarie cu 13,8%, apoi vor intra recalculările, iar, de la 1 septembrie, legea va intra în vigoare cu recalculările. Legea este sustenabilă”, a afirmat premierul.

Acesta explică că foarte multe persoane au pensii foarte mici în România: ”Peste 85% dintre pensionari au o pensie mai mică de 3.000 de lei. Asta este realitatea. Peste 60% dintre pensionarii din România au o pensie mai mică de 2.000 de lei. Cum să nu fie o prioritate pentru oricine”.

Premierul a afirmat că banii pentru plata pensiilor se vor lua din bugetul statului.

 

 

Citeste si...  Firmă de IT, ţinta unui atac cibernetic cu impact semnificativ asupra unei părţi a sistemelor informatice interne şi externe ale companiei / Nu s-au identificat riscuri cu privire la utilizarea certificatelor digitale

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img