Marcel Boloș, ”sfat” pentru primari ca să facă economii: ”Nu mai cumpărați hârtie igienică cu baxul”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, le-a cerut primarilor să facă economii la bugetele locale spunând că ”nu putem continua cu cumpărarea de hârtie igienică cu baxul de la Metro doar ca să nu se piardă banii”. El a explicat astfel prevederile din proiectul de ordonanță de urgență care raționalizează cheltuielile de la bugetele locale.

”Categoriile de cheltuieli din proiectul de OUG sunt cele care în medie în noiembrie și decembrie cresc de patru ori, ceea ce e inexplicabil. Nu ne dorim să generăm blocaje, ci o cheltuială rațională a banilor”, a spus Boloș la Digi 24.

Proiectul de OUG prevede că primăriile și consiliile județene nu pot face cheltuieli în noiembrie și decembrie peste media primelor zece luni ale anului.

Mai mulți primari au criticat proiectul, spunând că este incorect ca prevederile să se aplice și cheltuielilor de investiții, dat fiind că blocarea unor plăți mai mari pentru lucrări va duce la blocaje economice.

Pe de altă parte, Boloș a spus că și primarii trebuie să facă economii, așa cum face guvernul, pentru ca România să se încadreze într-un deficit bugetar de 5,5% din PIB.

Datele oficiale ale Ministerului Finanțelor arată că deficitul după primele 9 luni a ajuns deja la 3,55% din PIB.

Citeste si...  Miliardarul care și-a donat toată averea a murit la 92 de ani. ”Trebuie să-ți folosești averea pentru a ajuta oamenii”

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img