Mai multe instituţii de stat din judeţul Olt fac ANGAJĂRI. Ce posturi sunt scoase la concurs

Instituţiile de stat din judeţul Olt continuă să facă angajări, cu mai puţin de două luni până la finalul anului.

Fie că este vorba de primării sau şcoli şi licee, mai multe posturi sunt scoase la concurs, în această perioadă, potrivit portalului posturi.gov.ro.

Iată ce este acum pe piaţă:

  • inspector casier, treaptă profesională debutant – Primăria comunei Dobrosloveni – expiră în 20 noiembrie
  • îngrijitor -Spitalul Judeţean de Urgenţa Slatina – expiră în 17 noiembrie
  • șef serviciu voluntar pentru situații de urgență – Comuna Izvoarele – expiră în 17 noiembrie
  • paznic – Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina – expiră în 17 noiembrie
  • muncitor calificat cu atribuții de bucătar – Şcoala Gimnazială ,,Gheorghe Popescu” Mărgineni-Slobozia – expiră în 16 noiembrie
  • paznic  – Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal – expiră în 15 noiembrie
  • îngrijitor/femeie de serviciu – Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă”, – expiră în 13 noiembrie

Pentru informații actualizate și detalii despre fiecare post în parte, consultaţi portalul Posturi.Gov.

Context

Conform „Ordonanţei austerităţii”, se va suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepţia posturilor unice. Aşa că primarii şi alţi şefi de instituţii ale statului se grăbesc să-şi ocupă posturile vacante.

„Prin excepţie, în cazuri temeinic justificate, prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice, cu justificarea necesităţii şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate cu această destinaţie în buget, respectiv prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului, iniţiat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile publice locale. Pentru posturile pentru care s-a desfăşurat proba scrisă a concursurilor sau examenelor sau, după caz, proba practică, anterior intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se pot continua procedurile de ocupare a acestora, conform prevederilor în vigoare la acea dată”, se precizează în proiectul citat.

Citeste si...  Fost primar din Caracal şi alţi 13 inculpaţi scapă de un dosar în care erau acuzaţi că au devalizat Primăria cu 5,2 milioane lei. Trimis în judecată acum 10 ani, a intervenit prescrierea faptelor

Referitor la evoluţia numărului de posturi ocupate în autorităţile şi instituţiile publice indiferent de modul de finanţare şi subordonare, acesta a crescut cu 9.081 posturi în martie 2023 comparativ acceaşi lună a anului 2022.

În anul 2023, persoanele şi durata activităţii desfăşurate în regim de telemuncă să se stabilească de către conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, nemaifiind necesar acordul angajaţilor.

Parteneri

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img