MAE a emis o atenționare de călătorie. Irlanda, afectată de furtuna Agnes

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, marți, o atenționare de călătorie pentru Irlanda, țară care va fi afectată miercuri de furtuna Agnes. Astfel, MAE informează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul de Meteorologie local a emis o prognoză de intensificare a vântului și de furtună pentru ziua de miercuri, 27 septembrie, în intervalul orar 07.00 – 24.00, pentru majoritatea comitatelor irlandeze.

Vântul va sufla în rafale, cu viteze de până la 130 km/h, iar în zonele de coastă va genera valuri înalte, care pot conduce la inundații, fiind emis un cod portocaliu în acest sens.

Mai multe informații actualizate pot fi accesate pe site-ul Serviciului de Meteorologie irlandez, la adresa https://www.met.ie/warnings.

Aeroportul Dublin nu a emis comunicate cu privire la posibile perturbări ale zborurilor, dar se recomandă cetățenilor români să verifice actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Citeste si...  Persoanele fără adăpost vor realiza o expoziție fotografică, ce va avea loc la Palatul Șuțu din București pe data de 6 februarie 2023

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img