Ludovic Orban: Și eu am votat DA la referendumul pentru familie

Ludovic Orban mărturiseşte pe pagina sa de Facebook că şi el a votat „Da”, la referendumul pentru familie organizat în anul 2018. Postarea sa vine după ce Elena Lasconi, primarul din Câmpului, a declarat într-o emisiune tv că a făcut acest lucru.

Mai mult, fostul premier şi preşedinte al partidului Forţa Dreptei, şi-a manifestat neînţelegerea faţă de decizia USR de a o sancţiona pe Elena Lasconi cu scoaterea de pe lista pentru europarlamentare.

„Și eu am votat DA la referendumul pentru familie. Nu am impus nimănui cum să voteze, deși eram președintele PNL, pentru că am considerat că este o problemă de conștiință și că fiecare are libertatea de a vota așa cum îi dictează propria conștiință. Și eu am făcut publică poziția mea pentru că sinceritatea este indispensabilă în viața publică. Pentru mine este foarte greu de înțeles de ce Elena Lasconi ar trebui să fie sancționată pentru că a votat așa cum îi este credința și pentru că a spus adevărul despre cum a votat atunci când a fost întrebată”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat, duminică, pe pagina sa de Facebook că i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Decizia vine după ce primăriţa din Câmpulung a dezvăluit că a votat la referendumul pentru familie împotriva căsătoriilor dintre persoanele de acelaşi sex.

USR, Forţa Democrată şi PMP ar urma să formeze un „pol de dreapta” în vederea colaborării la alegerile de anul viitor.

Citeste si...  Dolj: Doi copii din Cerăt, daţi dispăruţi de tatăl lor

Parteneri

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img