Ludovic Orban, președinte Forța Dreptei: De ce mi-a fost frică nu am scăpat. Ostilitatea guvernării psd-pnl față de mediul de afaceri provoacă consecințe grave pentru evoluția economiei românești

Ludovic Orban, președinte Forța Dreptei, consideră că din cauza ostilității guvernării psd-pnl față de mediul de afaceri provoacă consecințe grave pentru evoluția economiei românești.

Ludovic Orban, investițiile străine în România s-au prăbușit. În primele 9 luni ale anului 2023 acestea s-au redus la 5 miliarde de Euro, de la 8,761 de miliarde, cât au fost în primele 9 luni ale anului 2022. Și asta într-o conjunctură internațională în care multe companii sunt în proces de relocare a capacităților de producție către zone mai sigure. Pentru că investitorii nu mai au încredere în acest guvern.

Mai puține investiții străine înseamnă creștere economică mai mică, locuri de muncă mai puține, venituri din taxe, impozite și contribuții mai mici, oportunități de afaceri pentru companiile românești mai mici, transfer mai redus de tehnologii și de know-how, competiție mai redusă în diferitele sectoare ale economiei. Adică, mai multă sărăcie și mai puțină dezvoltare.

De fapt, asta își dorește PSD dintotdeauna. Să fim cât mai săraci și dependenți de stat pentru a fi mai ușor de controlat și de manipulat.”, transmite Ludovic Orban.

Citeste si...  Lucrările de reabilitare la Piața Valea Ialomiței au intrat pe ultima sută de metri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img