Lovitură totală pentru Putin! Au aruncat totul în aer

Lovitură totală pentru Putin! Rusia a primit lovitura mortală în această vineri. Sediul partidului „Rusia Unită” din orașul ucrainean Polohi a fost bombardat și distrus de către ucraineni.

Lovitură totală pentru Putin! Rusia a primit încă o înfrângere: sediul partidului „Rusia Unită” a fost bombardat
Rusia, lovită încă o dată! Sediul partidului „Rusia Unită”, considerat „partidul lui Putin”, a fost bombardat.

Cel care a raportat distrugerea sediului a fost primarul din Melitopol (regiunea Zaporojie), Ivan Fedorov. Acesta a precizat sâmbătă, 9 septembrie, că sediul partidului „Rusia Unită” din orașul Polohi, aflat sub ocupaţie rusă, a fost distrus de forțele militare ucrainene.

Primarul a anunțat că sediul a fost distrus vineri. În acel moment membrii partidului erau ocupați cu „desenarea” rezultatelor așa-numitelor alegeri.

Conform declarațiilor primarului, persoanele rănite și cele decedate în urma exploziei au fost evacuate și transportate la Melitopol.

Nu au fost furnizate informații detaliate cu privire la modul în care clădirea a fost afectată. Nu există informații nici cu privire la eventualele victime dintre autoritățile ruse. Cu toate acestea, Fedorov a indicat posibile victime, afirmând: „Unii au necesitat îngrijiri medicale, în timp ce alții au fost pur și simplu duși direct la morgă”.

„Rusia Unită” este un partid conservator și a fost supranumit „partidul lui Putin”

Bombardamentul a venit în contextul în care, în perioada 8-10 septembrie 2023, Rusia organizează un proces de vot în teritoriile ucrainene aflate temporar sub ocupație.

Aceste „alegeri” sunt văzute drept o încercare a Rusiei de a conferi o aparență de legitimitate controlului său asupra acestor teritorii ucrainene.

Moscova a declarat că îi va autoriza pentru vot chiar și pe cetățenii ucraineni care nu dețin pașapoarte rusești.

Citeste si...  Războiul din Ucraina, ziua 596. Prioritățile lui Zelenski

Reprezentantul permanent al Ucrainei la Organizația Națiunilor Unite (ONU) a solicitat deja comunității internaționale să impună sancțiuni severe împotriva Rusiei ca reacție la astfel de acțiuni.

Rusia Unită este, în prezent, considerat cel mai puternic partid din Rusia. Partidul l-a susținut la ultimele alegeri prezidențiale (2008) pe Dmitri Medvedev în cursa pentru funcția de președinte, pe care a și obținut-o. Actualul președinte al Rusiei, Vladimir Putin, este acum lider al partidului. El a redevenit șeful Rusiei după alegerile din 2012.

Vă amintim că Zaporojie este una dintre cele patru regiuni ucrainene care au fost ilegal anexate de Moscova. Cu toate acestea, Rusia nu deține controlul total. În prezent, rușii organizează alegeri regionale în cele patru regiuni. Ucraina și Statele Unite au condamnat scrutinul drept un simulacru.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img