Lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania va fi deschis în câteva zile

Lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania va fi deschis în câteva zile. Asociația Pro Infrastructură (API) a anunțat că lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania ar trebui să se deschidă în câteva zile, iar acum constructorul se ocupă de ultimele detalii.

Odată cu deschiderea acestei porțiuni, România va atinge borna de 1000 km de autostradă și drumuri expres. Potrivit informațiilor actuale ale Asociației Pro Infrastructură, la finalul săptămânii vitoare se deschide lotul Nușfalău-Suplacu de Barcău: „Luăm țipla de pe muzeul A3 Nușfalău-Suplacu de Barcău și atingem borna 1000. Când? Din informațiile noastre pe 22 septembrie, dar data poate fi mutată. Constructorul bibilește ultimele detalii, iar descărcarea provizorie dinspre Suplacu de Barcău este și ea gata, așa cum se vede din cadrele aeriene surprinse de Marinul. Harta interactivă: https://bit.ly/3IZwYLw.

Citește și Muncitorii de la Autostrada Moldovei au lăsat un oraș fără apă potabilă

Termenul de finalizare, februarie 2023, a fost depășit. Antreprenorul general, Nurol, nu s-a mișcat rău la acest prim contract pe care l-a câștigat în România, dar nici nu a reușit o performanță notabilă. Mai mult, așa cum v-am spus de nenumărate ori, am fi putut circula pe cei 13,55 kilometri dintre Nușfalău și Porț încă din luna iulie, dar oficialii CNAIR au tergiversat nepermis de mult rezolvarea birocrației aferente descărcării provizorii. 

Una peste alta, odată cu această inaugurare, atingem borna de 1000 kilometri aflați în exploatare. Contorizăm 968,31 km de autostradă la care se adaugă cei 39,85 km de drum expres veritabil de pe DEx12 Slatina-Balș. 1008,16 km de drumuri de viteză și… siguranță. Aproximativ o treime din cei 3000 km cât ar trebui să avem în țară pentru o rețea rutieră modernă”, a transmis Asociația Pro Infrastructură. (Monitorul de Cluj)

Citeste si...  Casa „care plânge”, de pe Strada Sfinților, și-a regăsit gloria de altă dată

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Parteneri

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img