Locuitorii Capitalei sunt încurajați să ia legătura cu autoritățile dacă văd oameni fără adăpost

Bucureștenii care văd oameni fără adăpost prin oraș sunt încurajați să ia legătura cu autoritățile pentru a afla unde se află aceste persoane.

Cosmina Simiean, Directorul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, a cerut ajutor bucureștenilor prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook. Le-a cerut cetățenilor să anunțe autoritățile dacă văd oameni fără adăpost pe străzile din București.

Persoanele fără adăpost sunt expuse riscului, deoarece temperaturile din București scad semnificativ în această perioadă. Unii dintre ei sunt dispuși să meargă la centre și adăposturi din București, dar nu toți. Ele trebuie găsite și duse într-un loc cald unde să își poată petrece noaptea în siguranță.

E oribil de frig afară. Echipe de urgență ale DGASMB sunt în fiecare noapte pe stradă. Unii vin la adăposturi. E important să ajungem și la acestea, ca să ne asigurăm că trec noaptea, a precizat Cosmina Simiean.

Bucureștenii pot suna la numărul de telefon 021.9524 pentru a informa autoritățile unde se află persoanele fără adăpost din capitală. Toate adăposturile din oraș au locuri libere. Și, deși există mai multe centre în București care primesc oameni fără adăpost noaptea pentru a supraviețui iernii, majoritatea aleg să doarmă pe străzi.

Unii preferă să rămână în stradă. Din cauza traumei, bolii psihice și dependențelor, a transmis Cosmina Simiean.

În Capitală funcționează în prezent:

  • 7 adăposturi publice,
  • 2 centre de zi publice,
  • 3 centre de zi private.

În majoritatea adăposturilor publice există locuri libere, a informat șefa Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Citeste si...  INEDIT Loc de joacă într-un CIMITIR din România

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img