Livrările de aeronave ale Airbus au scăzut în ianuarie cu o treime față de aceeași perioadă a anului trecut

Livrările de aeronave ale Airbus au scăzut în ianuarie cu o treime, până la 20 de avioane, comparativ cu 30 în aceeaşi lună a anului trecut, a anunţat marţi compania, informează agenția Reuters, citată de News.ro.
Producătorul european de avioane a mai spus într-o actualizare operaţională lunară că a vândut 37 de avioane în ianuarie, sau un total net de 36 după anularea vânzării unui A320neo.
Datele detaliate ale Airbus au arătat că anularea a venit de la Viva Air Colombia, o subsidiară a Irelandia Aviation.
Noile comenzi au inclus o decizie anunţată anterior a Delta Air Lines de a exercita opţiuni pentru încă 12 avioane A220-300.
Soluţionarea de săptămâna trecută a unei dispute de lungă durată referitoare la vopseaua suprafeţei exterioare şi siguranţă, cu Qatar Airways, în baza căreia Airbus va restabili 73 de comenzi pe care le-a revocat, nu este încă reflectată în cifre.
Deşi ianuarie este de obicei o lună lentă, scăderea livrărilor vine pe măsură ce Airbus încetineşte ritmul creşterilor planificate de producţie din cauza disponibilităţii limitate a motoarelor.

Citeste si...  Șeful Carrefour: Consumatorii din Franţa au redus masiv achiziţiile de alimente esenţiale/ Șeful companiei cere guvernului să amâne legea care plafonează promoțiile la 34%

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img