Liderii militari ruși, acuzați că percep bani de la soldații lor. Prețul spitalizării pentru o rană

Un militar, al cărui nume nu a fost dezvăluit din motive de siguranță, a servit în Storm Z, o unitate de militari ruși formată din foști prizonieri eliberați pentru a lupta în Ucraina. El spune că așa-zișii comandanți își băgau proprii soldați în beci pentru cele mai mici infracțiuni.

El a spus că militari ruși trebuiau să plătească între 15.000 și 20.000 de ruble (între 150 și 200 de euro) pentru a fi scoși din subsol, pe care l-a descris ca fiind o cameră mică de numai trei metri pe trei metri și în care se aflau întotdeauna zece oameni. „Este enervant și miroase îngrozitor. Pe lângă asta, trebuie să folosești o sticlă pentru a merge la baie”.

Sursa a mai spus că întoarcerea soldaților răniți din spital pe front înainte de a fi complet recuperați a fost o altă problemă. O sursă din interior a spus că, deși fusese externat din spital cu un bilet în care i se spunea să nu facă nicio activitate fizică, a fost trimis pe front fără vestă antiglonț și apoi închis în subsol. Apoi a decis să părăsească armata, lucru pe care l-a făcut mai târziu împreună cu un coleg care a fost prins.

Persoana se află în Donețk din octombrie. Contractul său s-a încheiat la 28 noiembrie, dar nu poate merge în Rusia pentru că nu are actele necesare. Avocatul i-a spus că procurorul militar se află în Novocherkassk și că ar trebui să depună plângerea acolo, deoarece procurorul de acolo se ocupă de Storm Z.

Liderii militari ruși, acuzați de abuzuri

Armata rusă a fost implicată și în alte cazuri de șantaj despre care Novaya Europe știe. Un alt fost prizonier căruia i s-a ordonat să lupte în Ucraina i-a spus mamei sale că un comandant al unității a scos bani de pe cardurile bancare pe care Ministerul Apărării le dăduse soldaților Storm Z pentru ca aceștia să-și poată primi solda.

Citeste si...  Ungaria trimite o undă de șoc în UE! Anunțul venit chiar acum de la Budapesta: Situația s-a înrăutățit

Am primit codul PIN în același plic cu cardul. Le-au deschis și au scos 1600 de euro, adică 160.000 de ruble. Ea a spus că „le-au dat cardurile în plicuri deschise”.

Prețul spitalizării pentru o rană

Alți trei soldați de asalt cu care am vorbit au spus că comandanții lor nu au încercat niciodată să îi șantajeze.

Novaya Gazeta Europe a raportat luna trecută că soldații ruși de pe front folosesc mita pentru a obține diferite servicii, cum ar fi „răniri”, concedii, rotație și chiar pentru a evita complet lupta activă.

Ofițerii din plutonul de pușcași motorizați au declarat că prețul spitalizării pentru o rană variază între 10.000 și 50.000 de dolari, în funcție de gradul soldatului și de locul unde se află pe front. Sursa: novayagazeta.eu

Cautimasina.ro