Lavrov: „SUA nu sunt pregătite să ia măsuri practice privind rezolvarea păcii în Ucraina. Kievul este doar supusul lor”

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a trimis din nou săgeți către SUA. Oficialul de la Moscova e de părere că Washingtonul nu dorește pacea în Ucraina.

Statele Unite nu sunt pregătite nici în acest stadiu, nici în viitorul previzibil, pentru niciun fel de acțiune constructivă în ceea ce privește rezolvarea situației din Ucraina, a declarat, joi, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă, după discuțiile cu omologul ugandez Jeje Odongo.

„Statele Unite nu sunt pregătite nici în acest stadiu, nici în viitorul apropiat, pentru nicio acțiune constructivă în ceea ce privește rezolvarea situației din Ucraina, pentru care ele însele au creat condițiile pe parcursul a mai multor ani”, a declarat liderul diplomației ruse.

Potrivit lui Lavrov, Statele Unite au creat situația din Ucraina „prin intermediul cursului lor strategic de a se opune formării obiective a unei lumi multipolare, de a-și menține hegemonia și de a supune pe oricine și pe toată lumea voinței lor”. „Ucraina este folosită ca un instrument de supunere în cadrul acestui curs”, a subliniat ministrul de Externe.

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a declarat la 16 mai că Moscova și Kievul au convenit să primească o delegație africană pentru a căuta o soluție pașnică la conflict.

Ramaphosa a vorbit în numele a șase națiuni africane: Egipt, Zambia, Republica Congo, Senegal, Uganda și Africa de Sud. Solicitat să comenteze inițiativa sud-africană, coordonatorul Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe pentru comunicare strategică, John Kirby, a declarat că SUA sunt pregătite să sprijine orice inițiativă pentru o soluționare pașnică în Ucraina, odată ce aceasta a fost susținută în primul rând de președintele ucrainean Vladimir Zelenski, notează agenția de presă de stat rusească TASS.

Citeste si...  Inundatii Libia. Dezastrul care a produs moartea a 20.000 de oameni, putea fi evitat

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img